Menu

mieren van escher

nederlandse vlag vlag groot britannie
nederlands english

Foto Gallerij

pagina 6

dag Niek
Dag Niek
Ter nagedachtenis aan Niek van der Ploeg.
Afm.: .. x .. cm, gem.: juli 2008
waterleliewaterlelie
Waterlelie
Tijdend de midweek van het Quiltersgilde ,eind oktober 2007, ben ik ondergedompeld in een warm bad van lapjes, inspiratie en gezellige mensen. Met een foto van waterlelies, genomen in het natuurpark "De Liniehof" in Made, ben ik aan de slag gegaan.

Ik heb een techniek gebruikt waarbij lapjes stof overelkaar worden gelegd op vlieseline en daarna worden vast gestreken. Voor mij is dit de eertse keer om mijn lapjes niet netjes af te werken, maar om randjes en rafeltjes toe te laten in het werk. De leliebladeren heb ik in organza aangebracht en zijn door het quiltwerk meer naar voren gekomen. Verder heb ik voor het eerst metalic draden gebruikt voor het quilten, dat was nog even afzien, maar ging steeds beter.
Afm.: .. x .. cm, gem.:augustus 2008

expiriment
Expiriment
Aan dit quiltje ben ik begonnen in de midweek 2007. Het onderwerp was texturen. En deze techniek wilde ik ook proberen. Hiervoor zijn 4 blokken stof versneden en weer aan elkaar gezet (horizontaal en vertikaal). Daarna is er een lap opgenaaid in het patroon, en weer opengeknipt.
Afm.: .. x .. cm, gem.:augustus 2008
erop of eronder
Erop of eronder
In een cursus meshwork van Annelies de Kruif heb ik met reepjes stof weeftechnieken leren gebruiken. Eerst prutsen om mooie reepjes te maken en dan beginnen met blokken waarin de reepjes 2 kanten uit gaan. Daarna wordt de lat hoger gelegd en gaan de reepjes 3 kanten op. Een hele leuke quilt om te maken, en ik kijk nu toch heel anders naar bandjes en kantjes, ik zie overal mogelijkheden.


Afm.: .. x .. cm, gem.:..
gilet I
Gilet I
De eertse in een nieuwe reeks giletten. Makkelijk begonnen, met alleen een voorkant van bargello. Dit gilet was in 2 avonden af.
Afm.: medium, gem.:september 2008
gilet sterren
Gilet sterren
Dit gilet heeft hetzelfde basis patroon, maaar is opgebouwd uit halve sterren. Patroon Bent Stars van Paperpanache. De sterren aan de voorkant zijn in het quiltwerk versierd met kraaltjes. De achterkant is doorgequilt, maar zonder kraaltjes.gilet sterren
Afm.: medium, gem.: 2008
rainbow chain
Rainbow Chain
Nadat ik voor papa en mama een groene versie had gemaakt alles kussentje voor op de bank, wilde ik ook graag een kleurrijke versie maken, zoals het origineel bedoeld was. Het blok vind je hier Quilters Cache
Afm.: .. x .. cm, gem.:september 2009
lapjesfeest IV
Lapjesfeest IV
Veel blokken met een kruismotief gemaakt .. en hoe dan verder? Na wat gepuzzel kwam ik uit op het maken van blokken met een zwart kruis erin, en dan de kleur van het vierkant gebruiken, zodat het een geheel wordt en de orginele blokken bijna niet meer terug te vinden zijn. Veel van de blokken heb ik gemaakt terwijl ik in het ziekenhuis bezig was met chemo therapie. Uiteindelijk heb ik de quilt met frisse tegenzin afgewerkt.
Afm.: .. x .. cm, gem.:september 2009
kinderkopjes
Kinderkopjes
In juni hebben we in Houten een workshop gehad van Elaine Barnard, een Zuid-Afrikaans Art quiltster. Zij maakt veel quilt met vrouwenhoofdjes en andere lichamsdelen. Zij werkt met allerlei materiaal. Dit was erg inspirerend. Ik heb de schoolfoto's van onze kinderen gebruikt en ben daarna heerlijk gaan snuffelen in de knopendoos.
Afm.: .. x .. cm, gem.:oktober 2009

Afm.: .. x .. cm, gem.:..